Ansökan till senare del av psykologprogrammet

Möjligheten att ansöka om studieortsbyte är stängd tills vidare. Hänvisning till ansökan till termin 1 (och vid antagning ansöka om tillgodoräkningar och uppflyttning till högre termin) via antagning.se

Studieortsbyte

Psykologprogrammet vid Lunds universitet tar emot studieortsbyte från och med termin 5 i mån av plats. Kravet är att du kan tillgodoräkna de 4 första terminerna av psykologprogrammet här i Lund. Notera att det i psykologprogrammets första 4 terminer ingår flera tillämpade och professionsinriktade moment som måste kunna tillgodoräknas för att den sökande ska kunna antas till senare del av psykologprogrammet.

Antagning och urval

Antagning och urval vid studieortsbyte styrs av var vi har lediga platser och därefter vem som har minst att komplettera för att komma i fas med programmet här i Lund och sista hand genom lottning.

Ansökan

Ansökan görs på avsedd blankett (Ansökan om studieortsbyte), bifoga studieintyg för det du har läst tidigare och förteckningen över det du kommer att läsa under innevarande termin, samt kursplaner inklusive litteraturförteckningar.

Ansöka till termin 2, 3 eller 4?

Om du vill byta till psykologprogrammet tidigare i din utbildning så måste du ansöka till termin 1 via Antagning.se. Om du blir antagen är tillgodoräkningsprocessen den samma som vid studieortsbyte, men uppflyttning till högre termin görs endast i mån av plats. Det innebär att du i värsta fall får vänta tills den grupp du blev antagen med är i fas med din studieplan.

Magnolior i Lund

Fotograf: Josefine Merlo, PSP-student